Importera varor från en utländsk marknad

Om du tycker att import av varor från Kina är något som kräver tråkigt arbete, tänk om. Även om tullkraven för varor från Kina är strikta, finns det fortfarande några sätt för småföretagare att göra affärer med kinesiska företag direkt.

Om du vill importera varor från Kina är det bäst för dig att hitta den bästa distributören först innan du bestämmer dig för att åka till Kina för att inspektera deras fabrik. Du eller din representant eller agent kan börja ringa de olika distributörerna för att avgöra vilken av dem som kan ge dig det bästa och mest rimliga priset.

Du kan också prova webbsajter som ger dig en lista över små och stora företag i Kina. De flesta affärsmän använder alibaba.com för att söka efter möjliga leverantörer i Kina. De flesta av företagen som är listade på alibaba.com är återförsäljare. Dessa återförsäljare kontaktar direkt tillverkare och distributörer i Kina. Även om de inte är de ursprungliga resurspersonerna för kinesiska Partigods, kommer det att bli lättare att hantera dem.

När du har hittat den bästa tillverkaren, återförsäljaren eller leverantören, kontrollera reglerna för import. Det finns några varor som USA:s regering förbjuder att importeras till landet. Ett exempel är textilier. Det beror på att textilier säljs billigt i Kina och de är överproducerade. Den amerikanska regeringen skyddar textilindustrin och vill inte att industrin ska invaderas av något främmande land.

Om det är din första gång i importbranschen är det lämpligt att du först importerar varor i små mängder och registrerar dem som varor för ditt personliga bruk. På så sätt kommer du att bli ombedd att betala ett minimalt belopp i tullavgiften. Det rekommenderas inte för en småskalig affärsman att regelbundet importera stora försändelser och få dem registrerade som gåvor eller varor för personligt bruk bara för att slippa betala tullavgifter. Även om det är bra att starta ett företag, se till att du inte böjar regler eftersom du vill spara pengar och bara betala en liten summa för dina vanliga företagskostnader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.